Forskjellen mellom motorsykkel oljetetningskjede og vanlig kjede

Jeg hører ofte venner spørre, hva er forskjellen mellom oljetetningskjeder til motorsykler og vanlige kjeder?

Hovedforskjellen mellom vanlige motorsykkelkjeder og oljeforseglede kjeder er om det er en tetningsring mellom indre og ytre kjedestykker.Se først på vanlige motorsykkelkjeder.

motorsykkelkjede

De indre og ytre kjeder av vanlige kjeder, en kjede består av mer enn 100 ledd av indre og ytre kjeder vekselvis forbundet med hverandre, det er ingen gummipakning mellom de to, og de indre og ytre kjedene er tett ved siden av hverandre annen.

For vanlige kjeder, på grunn av eksponering for luft, vil støv og gjørmete vann under kjøring trenge inn mellom hylsen og rullene på kjedet.Etter at disse fremmedlegemene kommer inn, vil de slite gapet mellom hylsen og rullene som fint sandpapir.På kontaktflaten vil gapet mellom hylsen og valsen øke over tid, og selv i et ideelt støvfritt miljø er slitasje mellom hylsen og valsen uunngåelig.

Selv om slitasjen mellom individuelle kjedeledd er umerkelig for det blotte øye, er en motorsykkelkjede ofte sammensatt av hundrevis av kjettingledd.Hvis de er lagt over hverandre, vil det være åpenbart.Den mest intuitive følelsen er at kjedet er strukket, i utgangspunktet må vanlige kjettinger strammes en gang ved ca 1000KM, ellers vil for lange kjettinger påvirke kjøresikkerheten alvorlig.

Se på oljetetningskjeden igjen.
Det er en tettende gummiring mellom de indre og ytre kjedeplatene, som injiseres med fett, som kan forhindre eksternt støv i å trenge inn i gapet mellom rullene og tappene, og forhindre at internt fett blir kastet ut, kan gi kontinuerlig smøring.

Derfor er den utvidede kjørelengden til oljetetningskjeden kraftig forsinket.En pålitelig oljetetningskjede trenger i utgangspunktet ikke å stramme kjedet innen 3000 km, og den totale levetiden er lengre enn for vanlige kjeder, vanligvis ikke mindre enn 30 000 til 50 000 kilometer.

Men selv om oljetetningskjeden er god, er den ikke uten ulemper.Den første er prisen.Oljetetningskjeden av samme merke er ofte 4 til 5 ganger dyrere enn den vanlige kjeden, eller enda mer.For eksempel kan prisen på den velkjente DID-oljetetningskjeden nå mer enn 1000 yuan, mens den vanlige innenlandske kjeden i utgangspunktet er mindre enn 100 yuan, og det bedre merket er bare hundre yuan.

Da er kjøremotstanden til oljetetningskjeden relativt stor.I lekmannstermer er den relativt "død".Den er generelt ikke egnet for bruk på modeller med liten forskyvning.Bare motorsykler med middels og stor slagvolum vil bruke denne typen oljetetningskjede.

Til slutt, oljetetningskjeden er ikke en vedlikeholdsfri kjede.Vær oppmerksom på dette punktet.Den trenger også rengjøring og vedlikehold.Ikke bruk ulike oljer eller løsninger med for høy eller for lav pH-verdi for å rengjøre tetningskjeden, som kan føre til at tetningsringen eldes og mister sin tetningseffekt.Vanligvis kan du bruke nøytralt såpevann til rengjøring, og å legge til en tannbørste kan løse problemet.Eller spesiell mild kjedevoks kan også brukes.

Når det gjelder rengjøring av vanlige kjeder, kan du generelt bruke bensin, fordi det har en god renseeffekt og er lett å fordampe.Etter rengjøring, bruk en ren klut til å tørke av oljeflekkene og tørk dem, og bruk deretter en børste til å rense oljen.Bare tørk av oljeflekkene.

Stramheten til den normale kjeden opprettholdes vanligvis mellom 1,5 cm og 3 cm, noe som er relativt normalt.Disse dataene refererer til kjedesvingeområdet mellom de fremre og bakre tannhjulene på motorsykkelen.

Å gå under denne verdien vil føre til for tidlig slitasje på kjedet og tannhjulene, navlagrene vil ikke fungere som de skal, og motoren vil bli belastet med unødvendig belastning.Hvis det er høyere enn disse dataene, vil det ikke fungere.Ved høy hastighet vil kjedet svinge opp og ned for mye, og til og med forårsake løsrivelse, noe som vil påvirke kjøresikkerheten.


Innleggstid: Apr-08-2023