auala e tatala ai se filifili ta'avale

Ua matou i ai uma iina - o le taimi faʻanoanoa ina ua matou iloa ua avea le matou filifili taʻavale ma faʻalavelave lavelave.Pe o luga o la tatou uila po'o se masini, o le tatalaina o se filifili ta'avale e foliga mai o se galuega faigata.Ae aua le fefe!I totonu o lenei blog post, o le a matou taʻitaʻia oe i se faʻagasologa faigofie i lea laʻasaga e tatala ai se filifili taʻavale ma toe faʻafoʻi i le faasologa galue.

Malamalama i le Roller Chain:
Ae tatou te le'i su'esu'e i le faagasologa o le tatalaina, e taua le i ai o se malamalamaga faavae o le filifili ta'avale.O se filifili ta'avale e aofia ai se faasologa o so'oga feso'ota'i e fausia ai se matasele.O nei so'oga e iai nifo, e ta'ua o sprockets, lea e mafai ai ona latou fa'aogaina ma fa'aoga po'o sprockets o masini.

Laasaga 1: Iloilo le Tangle:
O le laasaga muamua i le tatalaina o se filifili ta'avale o le su'esu'eina lea o le mamafa o le fa'alavelave.Pe o se nonoa laitiiti po o se lavelave atoatoa?O lenei mea o le a iloa ai le maualuga o taumafaiga e manaʻomia e faʻafefe ai.Afai o se nonoa la'ititi, fa'aauau i le Laasaga 2. Ae peita'i, afai o se fa'alavelave atoa, atonu e te mana'omia e aveese le filifili mai le masini mo se avanoa lelei.

Laasaga 2: Faailoa le Nonoa:
A uma loa ona e iloa le nonoa, saili le vaega mimilo o le filifili.Fa'alautele le filifili i fafo, pe a mafai, ina ia maua se vaaiga sili atu i le lavelave.E ala i le malamalama i le fausaga o le nonoa, e mafai ona e fuafuaina le auala sili mo le tatalaina.

Laasaga 3: Fa'aaoga se Lubricant:
A'o le'i taumafai e tatala le filifili, fa'aoga se lubricant i le vaega lavelave.O le a fesoasoani lea e fa'amama ai so'o se mea fufusi ma fa'afaigofie ai le fa'agasolo o le fa'amama.Fa'aaoga se u'u filifili filifili ma fa'ataga e ulu i le nonoa mo ni nai minute.

Laasaga 4: Fa'atonu lemu le filifili:
Ua oo i le taimi e amata ai ona tatala.Fa'aaogā ou tamatamai lima po'o se mea faigaluega la'ititi e pei o se sikulivili, fa'agasolo malie le filifili i le vaega mimilo.Amata i le tatalaina o so'o se mimilo manino po'o ni matasele.O le onosa'i o le ki lea, aua o le fa'amalosia o le filifili e ono fa'aleagaina atili ai.

Laasaga 5: Galulue malie e ala i le nonoa:
Fa'aauau le galue i le filifili lavelave, tatala le matasele ta'itasi ma mimilo ta'itasi.Atonu e fesoasoani le feliuliua'i o ua'i po'o sprockets a'o tatalaina, aua e mafai ona fa'amalolo ai le vevesi ma fesoasoani i le faagasologa.Fai ni malologa pe a manaʻomia, ae ia taulaʻi i taimi uma i le galuega faʻafefe.

Laasaga 6: Toe fa'aaoga le Lubricant:
Afai e ma'a'a le filifili pe faigata ona tatala, fa'aaoga atili le lubricant.Toe fai le Laasaga 3 ina ia mautinoa o loʻo tumau pea le filifili ma faigofie ona galue.O le lubricant o le a galue o se sui lubricating, faʻafaigofie le faʻaogaina o le faagasologa.

Laasaga 7: Su'ega ma Fetuuna'i:
A uma loa ona e tatalaina le filifili fa'avili, fa'ata'ita'i.Fa'ata'amilo le ua'i po'o sprockets e fa'amaonia ai o lo'o alu sa'o le filifili e aunoa ma se fa'alavelave.Afai e te maitauina ni faʻafitauli i le taimi o suʻega, toe asia vaega e le faʻafefeteina ma fai ni fetuunaiga talafeagai.

O le tatalaina o se filifili ta'avale atonu e foliga mai o se galuega faigata, ae o le mulimuli i nei laasaga faigofie, e mafai ai ona e toe faʻaleleia vave le gaioiga o le filifili.Manatua, o le onosaʻi ma le faʻaeteete e manaʻomia pe a galue i vaega masini.Faatasi ai ma sina taumafaiga itiiti, o le a e toe foʻi i luga o le ala ma se filifili taʻavale lelei atoatoa i se taimi vave!

fa'apipi'i filifili filifili


Taimi meli: Au-01-2023