pehea e lawe ai i kahi loulou mai loko mai o ke kaulahao wili

ʻO nā kaulahao Roller he ʻāpana nui o nā ʻano mīkini a me nā mea hana, e hāʻawi ana i kahi ala hilinaʻi o ka hoʻoili mana.Eia nō naʻe, pono ka mālama mau ʻana e hōʻoia i kāna hana kiʻekiʻe.I ka hopena, pono e wehe ʻia nā loulou mai ke kaulahao wili.Ma kēia alakaʻi, e alakaʻi mākou iā ʻoe ma ke kaʻina hana o ka wehe ʻana i nā loulou, hāʻawi iā ʻoe i ka ʻike a me nā mākau e pono ai ʻoe e mālama i kāu kaulahao wili i ke kūlana kiʻekiʻe.

KaʻAnuʻu Hana 1: E hōʻiliʻili i nā mea hana
No ka wehe pono ʻana i nā loulou mai kahi kaulahao roller, pono ʻoe i kēia mau mea hana:
1. Mea Hana Hoʻokaʻawale ʻO Roller Chain Breaker: E kōkua kēia mea hana kūikawā iā ʻoe e hoʻokuke mālie i nā pine kaulahao.
2. Wrench: E koho i kahi wili e kūpono i nā hua e paʻa ai ke kaulahao i ka mīkini.
3. Nā lako palekana: E hoʻohana i nā mīkina lima a me nā maka aniani e pale ai iā ʻoe iho i ke kaʻina hana.

KaʻAnuʻu ʻElua: Hoʻonohonoho
Ma mua o ka hoʻomaka ʻana, e hoʻopaʻa pono i nā mīkini i hoʻopili ʻia i ke kaulahao wili a maʻalili ke kaulahao e hana ai.E hoʻohana i ka wili e wehe a wehe i nā hua e paʻa ana i ke kaulahao, e ʻae iā ia e kau wale.

KaʻAnuʻu Hana 3: E ʻike i nā loulou pili
Loaʻa i kēlā me kēia kaulahao huila he loulou hoʻopili, ʻike ʻia hoʻi he loulou master, aia kahi clip a i ʻole ka pā paʻa.E ʻimi i kēia loulou ma ka nānā ʻana i ke kaulahao a me ka ʻike ʻana i ka hoʻolālā hoʻohui kūikawā.

KaʻAnuʻu Hana 4: Wehe i ke kaulahao
E kau i ka mea hoʻoheheʻe kaulahao wili ma luna o ka loulou hoʻohui i laina nā pine o ka mea hana me nā pine o ke kaulahao.E hoʻohuli lohi i ka lima a i ʻole e kaomi i lalo i ka mea hana a hoʻomaka ka pine e pana i waho.E hoʻomau i ke kaomi ʻana a hiki i ka wā e hoʻokuʻu ʻia ai ka pine i waho, e hoʻokaʻawale i ke kaulahao wili.

KaʻAnuʻu Hana 5: Wehe i ka loulou
Ma hope o ka hoʻokaʻawale ʻana i ke kaulahao, e hoʻoneʻe pono i ka loulou hoʻohui mai ke kaulahao wili.ʻO kēia ka hopena i nā wēlau hāmama ma ke kaulahao, hiki ke hoʻopili hou ʻia ma hope o ka wehe ʻana i ka helu i makemake ʻia o nā loulou.

Pani 6: Wehe i nā loulou makemake ʻole
E helu i ka helu o nā loulou e pono e wehe ʻia no ke kumu i manaʻo ʻia.E hoʻohana hou i ka mea hoʻoheheʻe kaulahao roller, e laina i kona pine me ka pine o ka loulou i koho ʻia.E kaomi mālie a hiki i ka pahu ʻana o ka pine i waho.E hana hou i kēia ʻanuʻu ma kēlā ʻaoʻao o ka loulou like a hiki i ka pahu piha ʻana i ka pine.

'anuʻu 7: Wehe i nā loulou
Ke hoʻokuʻu ʻia ka pine i waho, e hoʻokaʻawale i ka helu i makemake ʻia o nā loulou mai ke koena o ke kaulahao.E waiho i kēlā mau loulou i kahi ʻaoʻao a e hōʻoia i ka waiho ʻana iā lākou me ka palekana e pale aku i ka nalowale ʻana o nā mea koʻikoʻi.

KaʻAnuʻu Hana 8: Hoʻopili hou i ke kaulahao
Ma hope o ka wehe ʻana i ka helu i makemake ʻia o nā loulou, hiki ke hoʻopili hou ʻia ke kaulahao roller.Wehe i ka hope hamama o ke kaulahao a me ka loulou pili au i wehe mua ai.E hoʻopololei i nā pine e hoʻopili ana i nā loulou me nā lua e pili ana i ke kaulahao wili, e hoʻopaʻa i ke kūlana o ka pā paʻa a i ʻole clip (inā pili).

KaʻAnuʻu 9: Hoʻopaʻa i ke kaulahao
No ka hoʻopaʻa ʻana i ka loulou hoʻokuʻi ma kahi, e hoʻokuʻu i ke pine ma ka lua kaulahao.E hoʻopaʻa pono i ka hoʻopaʻa pono ʻana o nā pine a kū pololei mai nā ʻaoʻao ʻelua.No nā lāʻau hoʻohui ʻano clip, e hoʻokomo a paʻa i ke kiʻi ma ke kūlana kūpono.

KaʻAnuʻu Hana 10: Hoʻopaʻa i ke kaulahao
Ke hoʻi hou ke kaulahao, e hoʻohana i kahi wīwī e hoʻopaʻa i nā nati a hoʻopaʻa i ke kaulahao wili i ka mīkini.E hōʻoia i ka hoʻopaʻa ʻia ʻana o ke kaulahao i mea e pale aku ai i nā pilikia i ka wā e hana ai.

Ma ka hahai ʻana i kēia mau ʻanuʻu he ʻumi, ua aʻo maikaʻi ʻoe pehea e wehe ai i nā loulou mai kahi kaulahao wili.ʻO ka mālama mau ʻana, e like me ka hoʻoponopono ʻana i nā lōʻihi o ke kaulahao, he mea nui ia e mālama pono i kāu mīkini.E hoʻomanaʻo i ka hoʻokumu mua ʻana i ka palekana a hahai i nā alakaʻi alakaʻi i ke kaʻina hana.Me ka hoʻomaʻamaʻa, e hoʻomohala ʻoe i ke akamai a hoʻolōʻihi i ke ola o kāu kaulahao wili, e mālama ai i kou manawa a me ke kālā i ka holo lōʻihi.

ʻōwili kaulahao chainsaw


Ka manawa hoʻouna: Iulai-29-2023