pehea e hoʻohana ai i ka mea hoʻopau kaulahao ma ke kaulahao wili

Inā loaʻa iā ʻoe kahi paikikala, kaʻa kaʻa, a i ʻole nā ​​mīkini kaumaha, ʻike paha ʻoe i nā kaulahao wili.Hoʻohana nui ʻia nā kaulahao wili no ka hoʻouna ʻana i ka mana mechanical mai kahi pahu wili i kekahi.Aia kēia mau kaulahao i nā huila cylindrical pili e hoʻopili i nā niho ma nā sprockets e hoʻouna pono i ka mana.Eia nō naʻe, i kekahi manawa pono e hoʻoponopono i ka lōʻihi o ke kaulahao, kahi e pono ai ka hoʻohana ʻana i kahi mea hana kaulahao.Ma kēia alakaʻi holoʻokoʻa, e alakaʻi mākou iā ʻoe ma nā ʻanuʻu o ka hoʻohana ʻana i ka mea hoʻokaʻawale kaulahao ma ke kaulahao wili, me ka ʻike pono e loaʻa iā ʻoe ka ʻike a pau e pono ai ʻoe e aʻo i kēia mākaukau koʻikoʻi.

E aʻo i ke ʻano o nā kaulahao no:
ʻO ka mea hoʻopau kaulahao kahi mea hana lima i hoʻolālā ʻia e wehe i nā loulou mai nā kaulahao wili.Inā pono ʻoe e hoʻohaʻahaʻa i kāu kaulahao no kahi kūpono ʻoi aku ka maikaʻi, a i ʻole e hoʻololi i kahi loulou i hōʻino ʻia, hiki i ka mea hoʻokaʻawale kaulahao ke maʻalahi a ʻoi aku ka maikaʻi o ke kaʻina holoʻokoʻa.

He alakaʻi i kēlā me kēia ʻanuʻu no ka hoʻohana ʻana i ka mea hoʻopau kaulahao ma ke kaulahao wili:
KaʻAnuʻu Hana 1: E hōʻiliʻili i nā mea hana pono
Ma mua o ka hoʻomaka ʻana i ke kaʻina uhaki loulou, e hōʻiliʻili i nā mea pono a pau.Ma waho aʻe o ka mea hana hoʻokaʻawale kaulahao ponoʻī, pono ʻoe i kahi wīwī, kahi kuʻi liʻiliʻi a i ʻole nā ​​kui, a me nā wili.

KaʻAnuʻu 2: E hoʻomaʻemaʻe i ke kaulahao
Pono e hoʻomaʻemaʻe i ke kaulahao ma mua o ka hoʻāʻo e wehe i nā loulou.E hoʻohana i ka degreaser a i ʻole ka ʻoluʻolu kopa maʻalahi e wehe i nā lepo a i ʻole nā ​​​​palapala e keakea ana i ke kaʻina hana.

KaʻAnuʻu Hana 3: E huli i ka mea hana Chain Breaker
E kau i ka mea hana hoʻokaʻawale kaulahao ma luna o ka ʻili palahalaha, me ka ʻike pono i ke alo i luna.E hoʻoneʻe i ke kaulahao wili i loko o ka mea hana, e hoʻonoho i nā pine ma luna o nā pine o ke kaulahao e wehe ʻia.

KaʻAnuʻu Hana 4: Hoʻopili i ke kaulahao
E hoʻohana i ka wili no ka hoʻoponopono ʻana i ka ʻāpana wili o ka mea hoʻoheheʻe kaulahao a hiki i ka laina pololei o nā pine me nā pine o ke kaulahao.

KaʻAnuʻu 5: Wehe i ke kaulahao
E hoʻohuli mālie i ka ʻau o ka mea hana mea hoʻoheheʻe kaulahao ma ke ʻano uaki, e hōʻoia i ka pahu ʻana o ka pine i ka pine kaulahao.E hoʻomau a hiki i ka hoʻomaka ʻana o nā pine kaulahao mai kekahi ʻaoʻao.A laila, e hoʻohana i nā wili e hopu ai i ka pine i ʻike ʻia a huki pono i waho a hiki i ka wā e kaʻawale ai mai ke kaulahao wili.

'anuʻu 6: Wehe i ke kaulahao keu
Ke wehe pono ʻia nā pine, e hoʻoneʻe i ke kaulahao ma waho o ka mea hana hoʻokaʻawale kaulahao, e hāʻawi kēia iā ʻoe i ka lōʻihi o ke kaulahao i makemake ʻia.

KaʻAnuʻu Hana 7: Hoʻopili hou i ke kaulahao
Inā pono ʻoe e wehe i nā loulou he nui, hiki iā ʻoe ke hoʻohuli i ke kaʻina hana e hoʻohui a hoʻohui hou i nā kaulahao.E hoʻopololei wale i nā ʻaoʻao o ke kaulahao a hoʻokomo i ka pine hoʻohui, me ka hoʻohana ʻana i ke kaomi māmā a paʻa.Inā makemake kāu kaulahao i nā loulou haku, e hoʻohana i ka manual aʻoaʻo o kāu kaulahao e hana i nā pilina kūpono.

Me kēia alakaʻi i kēlā me kēia ʻanuʻu, loaʻa iā ʻoe ka ʻike paʻa i ke ʻano o ka hoʻohana ʻana i kahi kaulahao ma kāu kaulahao wili.E hoʻomanaʻo, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana a pono ka manawa e haku ai i kēia mākaukau.E hoʻohana mau i nā mīkina lima pale a hoʻohana akahele i ka hana ʻana me nā kaulahao e hōʻoia i ka palekana.Me ka hiki ke hoʻololi, hoʻololi a hoʻoponopono paha i ke kaulahao roller, e loaʻa iā ʻoe ka hilinaʻi e hoʻoponopono pono i nā hana pili i ke kaulahao.No laila e hopu i kāu kaulahao kaulahao a mālama i kāu kaulahao wili i kēia lā!

mea hoʻopaʻa kaula kaula kaumaha


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-01-2023